Led Ekran Tabela

Led Ekran Tabela

Led Ekran Tabela Nedir ? Nasıl Üretilir?

 

Led ekran fiyatları geçmişte ciddi anlamda yüksek idi. Fakat Türkiyenin kırmızı led panel ürünleri ile tanışmasından sonra kayar yazı üretimine yönelen satıcılar bir süre sonra müşterilerinden video oynatabilen tabelalar talep etmeye başladı. Tek renk panellerden sonra RGB led panel ürünleri ile tanışan satıcılar, ilk etapta bu panelleri tedarik etseler dahi kayar yazılarda usb disk ile kontrol sağlarken RGB led panelleri kullanarak hazırlayacakları led ekran tabela ürünlerinin kontrolünde kullanacakları kontrol kartı ile tanıştıklarında biraz bocalasalar bile led ekran tabela ürünleri için kullanılması gereken bir çok kontrol kartı alternatifi bulunca konuya daha vakıf olabildiler.

Led ekran tabela diyebilmemiz için bizce en önemli ilk unsur bu ürünün video oynatabilmesidir. Yoksa dadece text yayınlayabilen led panolar led ekran tabela olarak tanımlanamaz. Tabi bu bizim düşüncemiz. Bazı kişi ve firmalar kırmızı kayar yazı panolara bile led ekran tabela diyebiliyor. 

 

LED EKRAN TABELA ÇEŞİTLERİ 

 

Led ekran tabela çeşitlerine bakacak olduğumuzda P5 rgb panel , p6 rgb panel , p8 rgb panel ve p10 rgb paneller sayesinde led ekran tabela hazırlanabilmektedir. Tabi her panelin birim ölçüsüne göre led ekran tabela ölçüsü belirlenebilir.  Genelde P10 led ekran tabela en çok kullanılan tabela modelidir. Bir de her zaman dediğimiz gibi normal ve senkron yayın yapan led ekranlarda kullanılacak p10 rgb panellerde genelde 160x160 ölçüdeki modülleri öneriyoruz. Fakat piyasada P10 320x160mm. ölçülerinde P10 SMD RGB paneller mevcut olmakla beraber fiyatları daha uygundur. Bu paneller led ekran tabela çözümleri için uygun bir alternatiftir.  Bunun asıl sebebi ise led ekranlar pc ile senkron çalışmaktadır. Ve bundan dolayı yüksek tarama hızına sahip olabilmektedir. Bunun içinde modül üzerinde yer alan sürücülerin kalitesi önem arzetmektedir. Fakat led ekran tabela ürünlerinde zaten ürün asenkron kart ile çalıştırılacağı için ve bu kontrol kartlarında tarama hızı alternatifi pek yüksek olmadığı için daha uygun fiyatlı 320x160mm lik rgb led panel kullanılabilir. Tabi diğer P5 , p6, p8 led paneller içinde bu geçerlidir.

 

led-ekran-tabela

 

LED EKRAN TABELA FİYATLARI

 

Led ekran tabela fiyatları piksel aralığı ve kullanılan kontrol kartına göre farklılık gösterir. Led ekran tabela ölçüsü öenmli bir diğer faktördür. Ayrıca led ekran tabela için hazırlanan kasa ve bu led ekran tabela kasası da ciddi önem arzetmektedir.

Eskişehir Web Tasarım