Led Ekran Ve Kullanım Alanları

Led Ekran Ve Kullanım Alanları

Led Ekran Ve Kullanım Alanları

 


Led Ekran Nedir?

   Kısaca, LED ingilizcede Light Emitting Diodes(Işık Yayan Diyot) kelimelerinin kısaltılarak, bu ürünün kalıplaşarak adı haline gelmiştir.İlk olarak 1920’li yıllarda Rusya’da Oleg Vladimirovich Losev adlı bir radyo teknisyeni tarafından icat edilmiştir.Radyolarda bulunan diyotların ışık yaydığını farkederek 1927 yılında bir Rus dergisinde buluşunu yayınlamıştır.

 

Led Ve Led Ekran Kullanım Alanları

 

-Dış ve iç Mekan Reklam Amaçlı Video Ekranlarda

 

-Sinyalizasyon Ekran Ve Lambalarda

 

-Kullanılan Günlük Eşyalarda Uyarı olarak

 

-Çoğunlukla Dekoratif Ev Ve Sokaklarda

 

Video Wall(Video Duvar-Ekran)

 

   Led ekran dışındaki hiç bir ekran sistemi dış mekanda yani gün ışığında görünür olamamaktadır.İnsan yapısı gereği reklam ekranına uzak bir mesafeden bakacağı için güneşten dolayı olan yansımaların net ve anlaşılır görünmesi gerekmektedir.Bu yüzden kaliteli ve iyi görünür olabilmesi için led ekran sistemlerini en iyi şekilde teslimini yaparak satış sonrası destek verilmesi konusunda en iyi şekilde hizmet vermekteyiz.

 

Led Ekran Kullanım Avantajları

 

   Ortalama 100 bin saat ömürleri olan led ekranların yani gün içerisinde sürekli açık kalan bir sistemin yaklaşık süre olarak 11 yıl dayanma süresi mevcuttur.Mikro işlemci ile çalışarak kırmızı,mavi ve yeşil renklerin milyonlarca farklı kombinasyosyonu sonucunda kaliteli ve net görüntüler elde edilebilmektedir.

 

Led Ekran Özellikleri

 

   En önemli ve kritik olan özellik piksel aralıklarıdır.İki led arasındaki mesafe piksel aralığı olarak bilinir ve 3mm ve 45 mm arasında değişim göstermektedir. Bu aralık ne kadar düşük olursa yani 3mm gibi bir değer olursa kaliteyi de o kadar arttırmaktadır.Ev ve bunun gibi iç mekanlarda kullanılan led ekran sistemlerinde piksel aralığı ne kadar düşük tutulursa görüntüde olan kalitede o kadar artış gösterecektir. Bununla birlikte getirdiği dezavantajlardan birisi olarak parlaklık seviyesi olarak düşünülebilir. Ve su yalıtımına karşı savunmasız olduğu için ortam şartlarına uygunluk konusunda dezavantajı mevcuttur diyebiliriz. Bu nedenle iç mekanlarda kullanılan led ekranların su ile temasının engellenmesi gerekmektedir.

 

   Piksel aralığının belirlenmesinde mesafe kriteri dikkate alınmaktadır.Eğer müşterinizin izleyeceği mesafe 3-5 metre aralığında ise piksel aralığı 3-4 mm olarak ayarlanarak kalite artırılabilir fakat bu mesafenin 10-12 metre olduğu durumlarda ise tabelanın görünümünün arttırılması için büyütülmesi gerektiğinden 6mm - 8 mm piksel aralığı bırakarak led ekran büyütülebilir ve bu oranda maliyet açısından müşteri memnuniyeti sağlanabilir.

Eskişehir Web Tasarım