Kaliteli Led Ekran Nasıl Olmalıdır?

Kaliteli Led Ekran Nasıl Olmalıdır?

Kaliteli Led Ekran Nasıl Olmalıdır?

 

Tüketiciler tarafından en çok sorulan soruların başında gelen satın alacakları LED ekranların kalitesidir, Led ekranların kalitesini etkileyen başlıca faktörlere gelin birlikte bakalım.

Led Ekranlarda kullanılan kontrol kartları o tabelanın kalitesini etkilemez, kayan yazılarda kullanılan başlıca kontrol kartları TF Serisi (Powerled), BX Serisi (LedShow TW) ve HD serisi kartlardır, Tüm bu kontrol kartlarının kullanımı ve özellikleri neredeyse aynı sayılır, BX kontrol kartlarında (LedShow TW) saat, tarih, ısı ve nem göstergeleri gibi özellikler diğer kartlara göre daha gelişmiştir, eğer bu fonksiyonları kullanacaksanız BX tipi kontrol kartları sizin için daha iyi bir tercih olacaktır.

Modül (P10) kalitesi

P10 modüllerin kalitesi zamanla anlaşılmaktadır, plastik ömrü ve LED'lerin ömrü kullanıldıkça ortaya çıkmaktadır, bu sebeple sektörde uzun süre hizmet veren firmalara ve samimiyetlerine güvenerek seçim yapmak daha doğru bir karar olacaktır. Ayrıca satın almadan önce bir örnek görerek tüm panel ve ledlerin ışık seviyesinin aynı şiddette yanıp yanmadığını gözlemleyebilirsiniz. Eğer ledlerin tamamı aynı ışık seviyesinde yanmıyorsa o tabelanın kaliteli olduğu söylenemez.

 

Led ekranlarda kullanılan adaptör (güç kaynağı)

En sık arıza veren bileşenlerin başında yer alır, LED Ekran imalatı yapan birçok firma kullandıkları adaptörleri tam güç testine tabi tutmadan kullanmaktadır. Ekranlarda kullanılan her P10 modül için akım ihtiyacı 4 Amper olarak hesaplanıp ona göre akım verebilecek güç kaynağı tercih edilmelidir, hatta ekranın azami çekeceği akımın biraz daha fazla güç sağlayacak güç kaynağı kullanılması uzun vadede daha sağlıklı sonuç verir.

Elektrik tesisatı

Doğru ve eşit olarak bağlanması çok önemlidir, paneller güç kaynağına eşit aralıklarla ve tam bakır kablo ile bağlanmalıdır, panellerin tamamını birbirine bağlayıp tek noktadan güç kaynağına bağlamak eşit akım dağılımı sağlamayacağı için panellerde renk tonu farkı meydana gelir ve tek kablo üzerinden geçecek akım miktarı fazla olacağı için aşırı ısınmadan dolayı kablo zamanla iletkenliğini yitirip kopmalar meydana gelmektedir. Kayan Yazı alacağınız işletmenin elektrik/elektronik bilgi donanımına sahip olduğundan emin olun.

Neden Bizi Seçmelisiniz?

Alanında uzman ve tecrübeli kadromuz ile son derece kaliteli ürünlerle sizlere hizmet vermekteyiz. Kurulum ve kurulum sonrası destek ile daima müşterilerimizin yanındayız ve bunun garantisini vermekteyiz.

Eskişehir Web Tasarım