Led Ekran Firmaları

Led Ekran Firmaları

Led Ekran Firmaları ve Led ekranların kısa bir gelişim tarihçesi!

LED ekran sektör olarak 2005 yılından itibaren Türkiye pazarında kendine yer bulmaya başlamıştır. Led ekranlar Öncelikle Uzakdoğu'da kullanılmaya başlanmış olup ardından Avrupa'da birçok ülkede kullanım alanları artmıştır.

Avrupa'ya paralel olarak ülkemizde de led ekranlar 2005 li yıllardan itibaren Türk insanının dikkatini çekerek irili ufaklı birçok led ekran Türkiye caddelerinde görülmeye başlanmıştır.

LED ekran talep görmeye başladıkça LED ekran firmaları kendilerine konum aramaya başlamışlardır.Öncelikle uzakdoğu'dan ithalat yapan firmalar hazır LED ekran kabinlerini ürün portföylerini eklemişlerdir. Bir süre bu şekilde Türkiye'de LED ekran firmaları LED ekran satışı yapmışlardır.

Bir süre sonra led ekranlarda servis ihtiyacı oluşunca LED ekran firmaları arasına konu hakkında teknik bilgisi daha fazla olan bazı firmalar girmiştir.

Hazır kabin ithal eden firmalar al sat mantığında hareket ederken, konunun  uzmanı firmalar satış sonrası desteğe daha fazla önem vererek sektörde daha sağlam adımlar atarak yer almışlardır.

Led ekran firmaları da bilir ki, LED ekran alanında bilgi sahibi olabilmek satış için tek başına yeterli olmayıp teknik bilgi bu denli elektronik aksama sahip ürünlerde olmazsa olmaz hal almıştır. Türkiye'de ithalatçılar dan sonra montaj imalat yapma kabiliyeti olan led ekran firmaları sahneye çıkmışlardır. Bu firmalar diğer LED ekran firmaları arasından sıyrılabilme adına led kabini oluşturan led modüllerin ithalatını yaparak demonte denilen aslında yedek parça diyebileceğimiz modülleri ithal etmişlerdir.

Bu modül ithalatında uygulanan vergi rejimi sıfır gümrük vergisi olduğu için modül ithalatı o dönemlerde genel anlamda LED ekran maliyetlerini ciddi anlamda düşürmekte idi.

 

Eskişehir Web Tasarım