Dış Mekan Led Ekran Fiyatları

Dış Mekan Led Ekran Fiyatları

Dış Mekan Led Ekran Fiyatları 

 

Genelde led ekranlar iç mekan ve dış mekan olarak 2 ye ayrılmaktadır. Dış mekan led ekran fiyatları ve iç mekan led ekran fiyatları birbirlerinden farklıdır. 

 

Dış mekan led ekran fiyatları belirlenirken , en önemli kıstas olan su geçirmezlik ve yüksek parlaklık değerleri ön plana çıkmaktadır. Ayrıca dış mekan led ekranlarda led çeşitleri de iç mekan led ekranlara göre farklılık göstermektedir. Dış mekan led ekranlar öncelikle DAHA PARLAKTIR. Dış mekan led ekran fiyatlarına doğrudan etki eden bir diğer faktör ise PCB kalınlığıdır. Daha parlak led daha fazla ısınacaktır. Ve daha kalın bir pcb ye ihtiyaç duymaktadır. Dış mekan led ekan fiyatlarını incelediğimizde mesela;

P6 RGB Dış mekan led ekran fiyatları ile , P6 RGB iç mekan led ekan fiyatları nın farklılık gösterdiğini görebiliriz. Metrekarede kullanılan led miktarı aynı olmasına rağmen p6 dış mekan led ekran daha pahalıdır. Ayrıca dış mekan led ekran fiyatları belirlenirlen kasa yapısı da önem arzetmektedir. İç mekan bir led ekran ıslak ortamda kullanılmayacağı için kasa yapısı yalıtımsız yapılabilirken , dış mekan led ekran ise mutlaka IP68 standartlarına göre hazırlanmalıdır.

 

Dış mekan led ekran fiyatları firmadan firmaya göre değişiklik gösterebilmektedir.

 

Birçok firma dış mekan led ekran fiyatları belirlerken öncelikle led ekran üzerinde kullanılan led çiplerine göre fiyat belirler. Bazı firmalar NATIONSTAR Chip kullanırken , bazı firmalar ise KINGLIGHT Chip kullanabilmektedir. NICHIA , TOYODA GOSEI , AXT , CREE gibi bir çok çip çeşidi olmakla beraber dış mekan led ekran fiyatları nı doğruda etkileyen bir faktördür. Dünya genelinde en yüksek ücrete sahip olan dış mekan led ekranlar NICHIA chipli led ekranlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Japon NICHIA yı diğer firmalardan ayıran en önemli özelliği 

  • -Nichia Mavi Çipin mucididir.
  • -45 Yıldır fosfor üreten bir firmadır. ( Fosfor ledin uzun yıllar stabil bir şekilde aynı renkte çalışmasını sağlayan en önemli özelliktir)
  • -Endüstride en uzun ömürlü ledleri üretmesini sağlayan led paketleme imkanını kendi şartları ile sağlayan çok önemli bir firmadır.

Bu 3 kıstası tek firma bünyesinde sağlayabilen TEK FİRMA NICHIA dır. 

 

Dünyadaki nichia dışındaki tüm firmalar Amerikan ve Alman 2 firmadan reaktör satın alarak led çip üretirler ve o reaktörlerin kapasitesine bağlı olarak ilerlerler. Nichia ise kendi reaktörünü kendisi üretmektedir. Ve led çip üretim kapasitesini kendisi belirleyebilmektedir. Led komponent konusunda dünya pazarının %30 una sahip bir firmadır.

Dış mekan led ekran fiyatları nı gözlemlediğimizde yıllarca stabil parlaklık ve verimde çalışabilen nichia led ekran ürünleri de karşımıza haliyle en yüksek fiyatlı led ekran olarak çıkmaktadır.

 

Dış Mekan Led Ekran Fiyatları Ne Kadar Doğru?

 

Ülkemizde dış mekan led ekran fiyatları belirlenirken ne yazıkki pek doğru belirlenmemektedir. Öncelikle bir led ekran mutlaka bir kabin yapısına sahip olmalıdır. Her kabinin kendine özgü bir fan sistemi ve güç sistemi olmalıdır. Olası bir elektriksel arıza durumunda hızlı bir şekilde elektriğin kesilebilmesi için bu kabin yapısı ve her kabinin elektriksel besleme yapısı birbirinden bağımsız olmalıdır.

 

dış mekan led ekran fiyatları

 

 

Eskişehir Web Tasarım